fredag 14 december 2012

Överraskningar

Räven raskar över isen ...




Nej, varen icke förskräckta, jag har inte börjat sjunga, men min fantasi började arbeta då jag såg små lustiga spår utanför dörren då jag kom hem. Jag vet nog att det är en fågel som varit framme och jag har ett speciellt förhållande till fåglar. Jag tror de är budbärare från evigheten. Ni får tro vad ni vill, men min fantasi är av det livligaste slaget på både gott och ont.

När det gällde dessa spår tyckte jag bara de var konstnärliga och försökte fundera vad de kunde föreställa. En katt upp och ner kanske? Finns det andra förslag? De är lite otydliga för det hade hunnit komma lite mera yrsnö sen de "nedtecknades".



En överraskning igår kväll var också den stiliga rosen som alla fullmäktigemedlemmar fick efter budgetmötet. Jag älskar att få blommor och det är nästan så jag föredrar en ros än många. Man njuter mer av den.



I affären idag stötte jag på goda vänner. Och så fick jag en chokladask! Det kan man inte tacka nej till, eller hur?

Om ni tycker om glögg av det starkare slaget ska ni testa denna som man rekommenderade i lokaltidningen. Den är faktiskt god, kan drickas varm eller kall. Jag har inte testat den kalla varianten. Om ni absolut ska ha en röd glögg så gör er inte besvär, denna är nämligen citrusfärgad och tillverkad av yuzufrukt. Fräsch! Ingefärakryddan är pricken över i:et. Flaskan är vacker också och läs den poetiska beskrivningen på baksidan.



 Njut av fredagkvällen och undvik stress och brådska. Julen kommer ändå.


2 kommentarer:

  1. Vännen, jag tycker om att läsa din blogg. Det går aldrig att gissa på förhand vad du kommer att skriva om....javisst, julgran, lucia, blommor, men sen gör du en massa fina, tänkvärda sidoskutt och sidospår till något djupare, varmare, viktigare.
    Jag önskar dig en underbart fin och närvarande och varm julhelg. Kram från andra sidan fjärden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära vän, jag tycker om att skriva mina blogginlägg och älskar dina kommentarer för de är så underbart snälla och förgyller min dag. På tal om sidoskutt ska jag återkomma till dem och det kvinnliga flyktiga intellektet nån gång. Ha det gott framför brasan och glöm julstressen.

      Radera