fredag 8 februari 2013

Sjukhus och shopping

Det blev en halvdag i stan på grund av besök hos onkologen (allt OK) och jag passade på att ta en liten runda i och utanför stan när jag ändå var i farten. Svettigt var det med varm ytterjacka och billig konstpolo innanför, men några trevliga bilder kan jag förnöja er dag med.

Jag hittade en klassisk klänning som säkert skulle passa på afternoon tea med väninnorna, men jag brukar inte gå på aftenoon tea så den blev oprovad än så länge.


 Denna övre del ser enkel och funktionell ut. Kanske den till och med döljer vissa utbuktningar på kroppen också?


Väskor, väskor, väskor! Jag älskar väskor. Har några stycken, men det finns ju så många fler som är vackra ... och i rätt färg dessutom ... Jag lär återkomma till temat.


 


Sen har jag också pippi på skor. 



 Nu råkade jag hitta två par röda pumpsliknande av ett märke som ofta passar mina fötter. Kanske de var snyggare de som finns längst ner, men de andra var bekvämare och kostade under 30 euro så saken var klar. Nu har jag passande skor till min julklänning och min röda lilla finjacka och vem kan vara utan ett par grannröda skor?




Eftersom jag var helt solo passade jag på att äta lunch på bokstavsrestaurangen som min man undviker. Min mamma jobbade på handelslaget en stor del av sitt liv så för mig är det helt naturligt att samla bonus. Nu kom min snålhet fram också, för de hade en apparat där man kunde sköta inköpet helt själv med kort och man sparade då en hel euro! Jag testade mest för att se om jag klarade av maskinen. Åldern stiger och intelligensen avtar, men tjoho jag klarade det!




Ni vet väl att frösäsongen är här. Mitt trädgårdsland misslyckades i somras så nu har jag tänkt ta nya tag. Vi ska satsa på nya lådor också.





Jag kunde inte låta bli att starta frököpet då jag hittade rosa ringblommor, mörkmörka pionvallmon och olikfärgade morötter.

Sen var det dags för mina älsklingsvårblommor, nämligen tulpaner. Det finns inget som slår en massa tulpaner i Alvar Aaltovasen, tycker jag.


 




 Oj, tänkte glömma något som jag ännu vurmar för. Kuddar, kuddar, kuddar. Min man märkte inget igår kväll, men han brukar läsa bloggen så få se ...




När jag så småningom sätter upp mina illgröna gardiner så passar dessa kuddar utmärkt. Några överdrag fanns från förr så det var bara att byta om från vinterfärgerna.



Jag ska bara gå och njuta under veckoslutet. Dessutom gläder det mig att jag kanske har hela min avkomma runt mig också.

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Den där morotsblandningen hade jag ifjol. Skulle jag hitta så skulle jag köpa en påse, eller två, med bara lila morötter...

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Jag minns inte att jag såg nån påse med endast lila morötter, men du kanske kan plocka ut fröna, om de är lila alltså ;) Var morötterna likadana i smaken, eller?

    SvaraRadera
  3. Jag har en kollega i Solf som jag köpte morötter av, i blandade färger, för nåt år sen. De lila föll familjen bäst i smaken så jag skulle ha köpt bara "lila frön" om jag skulle ha hittat.
    Men man får akta sig... De säger att man blir orange av vanliga orangea morötter, så du kan tänka dig vilken färg man blir av de lila... ;)
    Jodå de har nog lite olika smak beroende på färg. Du får testa och se vilken som blir din favorit. :)

    SvaraRadera
  4. OK. Tack för det. Då ska jag tipsa min Vallvikkusin om de lila för hon älskar allt lila, från topp till tå.

    SvaraRadera