tisdag 12 februari 2013

"Feittisdan"



En gång om året kokar jag ärtsoppa i tio liters kastrull (1 kg ärter). Vi äter och sen sätter jag resten i frysen. Bra att ha under kommande månader när man snabbt behöver lunch.

Dagen till ära bakade jag också bullar/semlor som ska fyllas med grädde och ja, vad då? Jag rörde ihop en massa av mandelmjöl, lite socker och lite vatten, tror att jag dessutom kastar in lite äppelmos. Det blir väl gott!
 


By the way, om ni beundrar mina runda bullar så kan jag ge vidare tipset från svärmor. Man formar degklumpen i handen och smeker den lätt i runda cirklar motsols på bakbordet (om man är högerhänt) och vips är klumpen en rund och fin och slät bulle. Har man bråttom kan man fixa till en bulle i var hand.



 

Jag är inte alls IKEA-frälst. Jag har deltagit i en shoppingresa med buss och det får bli den enda. Visst har jag stuckit mig in ibland om jag haft vägarna förbi, men inte ens alltid det. På min första resa köpte jag faktiskt en liten attiralj som jag är mycket belåten med och använder till alla degar. Jag vet inte vad den heter men ni ser den på bilden nedan.




 Jag behöver väl inte nämna att jag redan provsmakat en bulle, naturell och varm. Med dubbla jästpaket är de extra fluffiga (tips från bagarvännen).

Ut i pulkkabacken alla som har barnasinnet kvar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar