måndag 25 februari 2013

Resebekymmer



Det går inte alltid enligt planerna och ibland går inget enligt planerna. En bekant råkade nyligen ut för diverse missöden på väg hem från en jobbresa over there.

Allt började vid utcheckningen från det amerikanska hotellet. Ingen personal - det blev att vänta minst tjugo minuter, men tid fanns förvisso. Han hade tänkt ta taxi ut till flyget, men hotellet var service-minded och hade gratis skjuts ut till fältet.

Det hade snöat (det är vinter där också!), vilket betydde lite kaos i trafiken. Bilen åkte som prästens lilla kråka ner i diket, men kunde ta sig upp för egen maskin. Sen följde krock med ett stängsel på grund av sen inbromsning inför en framförvarande trafikkrock. Bilen fick ordentliga plåtskador men var i körbart skick om än på ett lite studsande sätt. Igen fick vännen tacka sig själv för att han varit ute i god tid och det borde ordna upp sig.

Planet äntrades i Minneapolis för att han skulle komma vidare till Chicago. Men där hade det också snöat och inga plan tilläts landa eller lyfta därifrån. Man satt lugnt och stilla i flyget i M och väntade i två timmar. När man slutligen började ge upp och förflytta sig till hallen i stället kom beskedet att nu kan man landa i Chicago. Men fördröjningen betydde naturligtvis att vännen missat sitt flyg från Chicago till Helsingfors.

Det blev ombokning till London och in i det planet. Frid och fröjd, men försenad. Men icke sa Nicke! Det visade sig att Londonplanet hade punktering så det blev att sitta och vänta på att få det fixat. På Heathrow fortsatte väntan på Helsingforsplanet i fem timmar och naturligtvis hade anslutningsflyget upp till Österbotten avgått för en halv dag sen. Efter landning mitt i natten var det bara att konstatera att en kort hotellnatt fick ersätta den egna sängen och det annars lediga veckoslutet blev mycket kort.

Vad lär vi oss av detta? Jo, Murphys lag gäller alltid och vi behöver inte vara avundsjuka på de som får resa mycket via jobbet. Det är inte en dans på rosor, möjligen en dans på snöhala gator.

Och kappsäcken är naturligtvis ännu ute och reser ...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar