lördag 13 april 2013

Landsplågor

Det är kanske att ta i att kalla gott kaffebröd för landsplåga, men ni har väl märkt hur recept har en tendens att spridas som förr i världens kedjebrev. Man blir bjuden på något gott och begär att få receptet och så bjuder man i sin tur på den goda kakan nästa gång man har kaffegäster. Det är inget fel med det och jag ska påminna er om några godbitar som kommit och gått under de senaste åren.

Ni minns väl ostkakan som är både god och lättlagad. Man behöver ingen ugn men nog en frys.

Sen har vi morotskakan som i år har haft ett uppsving, men den är ändå lite hälsosammare, tror vi.

Har ni glömt lyxbitarna? Nej, tänkte väl det. De passar utmärkt till vårens examenstillfällen för de går utmärkt att frysa.

För något år sen var kladdkakan väldigt inne, speciellt bland ungdomar och choklad/kakao är alltid gott.

Vad har vi mera? Jo, det som gjorde mig uppmärksam på de här "landsplågorna" var Ernsts jordnötsgodis som jag letade upp receptet till och ännu har i kylen. Också enkelt och gott (och sött!).



Listan kan göras hur lång som helst. Nu har jag bara inriktat mig på sötsakerna. Det finns också salta varianter som vandrat runt i hushållen.

En sak gläder mig oerhört och det är att jag slipper gå på föräldramöten och äta mockarutor! Någon annan som tröttnat på dem? De hörde till min barndoms favoriter men nu vill jag ha dem mera sällan.

Några recept behöver jag inte infoga denna gång för ni har dem från förr!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar