söndag 28 oktober 2012

Det där med tiden...



 

Så har vi åter en gång uppsökt alla våra tidtagare i huset och vridit tiden ur led. Visst är det skönt att få en timme till godo nu på hösten, men personligen tycker jag det är lite onödigt det här med att vrida klockorna framåt och bakåt. Vi är ändå aldrig i tid med övriga Europa.




Min vision är att vi skulle hålla oss till den s.k. sommartiden här i Finland. Då har vi nytta av ljuset. När vi går in i Kaamos är det ändå alltid mörkt.






Flera lustiga incidenter har jag varit med om på grund av klockvridningen. En gång var vi bjudna till vänner en söndag. Vi kände på nåt vis att vi inte var riktigt väntade fastän vi kommit överens om ett visst klockslag. Vid kaffebordet kastade jag en blick på deras väggklocka och kunde konstatera att de glömt att övergå till sommartid.




En annan gång var familjen på påskresa till London. Sista dagen packade vi allt klart och begav oss ut på en sista promenad. Med många orienteringskunniga i familjen (och kartan kvarglömd på hotellet) råkade det sig att vi gick vilse i Notting Hill och fick stressa tillbaka åt rätt håll. Framkomna till hotellet var personalen smått sura och förklarade att vi borde ha checkat ut. Jo, men vi är strax klara, allt är packat och vi har ju en timme på oss. Nej, det hade vi inte - sommartiden hade anlänt också till London och det blev bråttom att hitta en taxi till busstationen.

 

 












"Twist and Shout"









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar