tisdag 30 oktober 2012

Delta och ta ansvar

Det är mycket knorr i media om det låga valdeltagandet. På finlandssvenskt håll ser det inte lika illa ut, de flesta kommer över 70 %, men jämför man våra närmaste grannar ser man nog att valdeltagandet varit lägre på finskt håll.

Man skyller på politikerna. I det fallet är jag aningen jävig eftersom jag deltagit i den smutsiga politiken i Kronoby, men jag köper inte riktigt mediaanalysen helt och hållet. Man blir lite visare med åren, tror man, och jag har tyckt mig märka att det är svårt att engagera den yngre generationen. Jag tycker till och med att jag ser en tydlig skillnad i min barnaskara. Den yngste sonen tillhör en annan generation: "datapikel-jagbryrmiginte-generationen".

Det är uppenbart svårt att få folk att ställa upp på frivillig verksamhet, allt från politik till idrott, kultur och framför allt lider talkoverksamheten som vi är kända för här i Österbotten. Det ska vara så mycket jag och fritid och hinna-med-grejer. Kanske vill vi bara ha roligt, men för att komma upp måste man vara nere också, vilket jag ska återkomma till i ett senare blogginlägg.

Oj då, jag vill inte vara för pessimistisk. Man måste hitta en positiv aspekt på allt. Kanske nästa generation kan fortsätta flyta fram eller kommer på nya lösningar som vi inte ens tänkt på.

Vi avslutar med att minnas vår korta sommar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar