måndag 11 mars 2013

Träd i vinterskrud

Mina favoriter i växtvärlden är nog träden. De är mäktiga, rogivande, hjälpsamma och trogna. Tänk på den roll de spelar i litteraturen som till exempel i Tolkiens trilogi om ringen. För att inte tala om kunskapens träd.

Häromdagen stötte jag på två olika sorters prydnader i träden. Nära butiken finns en björk med vita lappar.




Det ser riktigt dekorativt ut på håll, men när man kommer närmare ser man att det är köpkvitton som gymnasieelever (tror jag) hängt upp på kvistarna. Säkert irriterar det en del, men jag ser det konstnärliga och tycker det är lite kul. Det får mig att tänka på "sorgeträden" i Grekland med vita tygbitar. Det kan förstås hända att björkens mössöron tycker det är lite jobbigt på våren. Positivt är det att inte pappersbitarna kastas omkring på marken.



 Promenaden gick vidare till kommungårdens baksida och där hittade jag levande prydnader i form av sidensvansar. Tyvärr hade jag inte kameran med och med mobilen kom jag inte tillräckligt nära för att fånga in fåglarna tydligt, men om ni tittar ordentligt så hittar ni kanske nån fågel. Eller så hoppas jag ni får njuta av dem live i ert eget gårdsträd.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar