fredag 29 mars 2013

Den långa dagen

Tiderna förändras. Vilken kliché! Nå, åtminstone har långfredagen bytt lite skepnad här i "bibelbältet". Jag minns som barn att man inte fick gå ut på långfredagen. Sen blev det att man fick gå ut mot kvällskvisten. Vilken lååång dag det blev.

Numera har jag den attityden att man kan ta det lite lugnt, men visst kan man gå ut och njuta av det vackra vädret. I min enkla lilla religion bor Gud i naturen och i godheten hos mänskorna.

Men en sak tyckte jag lät väldigt malplacerat inför påskhelgen. Jag brukar inte fästa mig vid TV-reklam, men när man i ICA-reklamen önskar Glad långfredag då vänder det sig i magen på mig. Det är nu bara på det viset att påsken är kristendomens största högtid och det hände ledsamma saker på långfredagen så det är ett oöverkomligt steg till ordet 'glad'. Det kan kanske även en ateist instämma i.




Över till naturens egna underverk. Jag råkade få syn på en liten gestalt i mitt klättervildvin som gömmer mattställningen. Visst kan man med lite fantasi hitta konst i naturen.

 Speglarna som jag hängde upp i somras har fått hänga kvar och reflekterar ljuset. Jag hade egentligen tänkt placera dem i ett träd, men jag orkade inte ändra på upphängningen utan hakade fast dem där möjlighet gavs.



Glad Påsk ! (Det kan man säga)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar