torsdag 23 januari 2014

Kraft åt dig (mig)

Muskler (eller fläsk och gäddhäng?)

Det finns en koreograferad sittdans med titeln Kraft åt dig. Det är lugn och vacker musik med långa, mjuka rörelser till och den skänker ro åt själen.

Jag har den senaste tiden ofta fått höra att jag är stark. Det är nästan så jag börjar tro på det själv. Jag hoppas att mitt lugn och min inre styrka håller i sig. Gör den det så är det till stor del beroende på den kraft och det stöd som jag känner att jag får i mina grupper. Tänk, att det finns så många välvilliga mänskor!

Jag kommer ihåg när Big C besökte mig första gången år 2003. Kvällen före operationen deltog jag som vanligt i ett gymnastikpass. Jag kände mig upprymd och stark och liksom bars fram av all kvinnokraft runt om mig. Det var en oerhörd känsla som jag gärna återkommer till.

Idag är jag ännu stabilare och van med Big C och känner att jag kan acceptera min framtid hur den än ser ut. Men för mina nära och kära vill jag finnas till ännu en stund, så det satsar jag på. Jag suger i mig all kraft utifrån och inifrån och vänder det mesta till positivt tänkande. Visst har vi finlandssvenskar också SISU!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar