söndag 26 januari 2014

Förbättring?

Jag ska gnälla lite till om att i vissa fall var det bättre förr. Ta nu datavärlden med alla tekniska nyheter som väller över oss stup i kvarten. Det uppdateras snabbare än vi hinner ta in. Och vem betalar? Jo, kommuner, företag och i slutändan vi. Hur lätt är det inte att "lura" på oss en hel massa program som vi inte fattar ett dugg av. Har man en gång köpt ett program så hinner man knappt lära sig använda det innan det ska förnyas och ny skolning stundar. Det blir kanske lättare i framtiden då våra yngsta som vuxit upp i dataåldern förstår vad de behöver och kan säga nej till programmakarna ibland.

Inom företagsvärlden ska man imponera på aktieägarna med sina kvartalsresultat och letar inbesparingar som i verkligheten kanske gör livet mer komplicerat för arbetstagare och samarbetspartners. Man outsourcar till Asien funktioner som fakturering, telefoni och så vidare. Om det strular mellan köpare och säljare är det ett enormt arbete att hitta felet för en massa information har gått mellan olika datorer och har nån glömt att klicka i rätt ruta och följa upp det man beställt lämnar beställningen och hänga i luften.

Se, det var nog bättre förr då man gjorde affärer via mun-till-öra-metoden, skapade kontakter, pratade med varann, litade på varann och visst går det snabbare att få fram en vara om man inte behöver gå via Indien för att hitta beställningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar