onsdag 28 januari 2015

Åt det salta hållet

Jag är ett freak när det gäller salta saker, salmiak, räkor, salt i maten. Det är inte alls hälsosamt med salt, men jag tror jag använder ett salt som är lite hälsosammare än andra. Jag kör med oraffinerat havssalt, helst från franska atlantkusten.

Det är lite saltare än vanligt salt och har en nackdel och det är fukten, men den är också resultatet av att man inte använt en massa kemikalier för att rena det. Saltet innehåller också mer mineraler än vanligt koksalt.

Jag började en gång fundera lite över om jag får i mig tillräckligt med jod. Till min förvåning fann jag att det inte finns så väldans mycket jod i vanligt koksalt heller.

Sen hittade jag i hälsokostaffären krossade, torkade alger. Redan 1/4 tsk ger dagsbehovet. Vi lär ha väldigt lite jod i vår jordmån i Finland och det jod som finns i algerna är i sin naturliga och balanserade form.

Nu duttar jag varje morgon en liten nypa algkross på min turkiska yoghurt och lite kanel, lite korngräs och min müsliblandning av frön, nötter, torkade bär och hallon eller blåbär och tranbär och så vidare. Viktigast är att tro starkt på det man håller på med!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar