söndag 1 september 2013

Veneziad i Myrboda

Ja, det var förbjudet att skjuta raketer i Österbotten på grund av fara för skogsbrand. Nu råkar vår sommarstuga befinna sig i Mellersta Österbotten där det var fritt fram. Inte för att det spelade nån roll för vi har aldrig varit pigga på smällare och barnen har också vuxit ifrån fyrverkerier.

Nej, det ska vara ljus och lyktor för mig. Jag föredrar annars inte många olika färger på en gång - utom på veneziansk afton. Det ska vara värmeljus i färgade glas i överflöd. Med makens facklor inräknade kom jag till över 100 ljuspunkter. Fler ställen behöver pyntas till nästa år så det blir att hålla utkik under loppisrundorna.

Ni ska få några små smakprov. Mest tycker jag om de små konformade ljushållarna som pryder upp matstället. De är vackra i solljuset också och får hänga från förmiddag till nästa dags eftermiddag.

När det blev mörkt var det bara att njuta och förflytta sig med rödvinsglaset från bastuterrassen till strandterrassen till matplatsen till frukostterrassen bakom stugan och vidare till utevardagsrummet och uteköket, sen glashuset och lusthuset och sen var det natten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar