måndag 30 september 2013

Höstlig rulltårta



I all min snällhet tänkte jag bifoga receptet på den höstliga rulltårtan ifall ni slarvat bort ert eget. Man kan faktiskt med gott samvete äta en bit eftersom sockermängden inte är så stor och vetemjölet lyser med sin frånvaro. Naturligtvis är den inte direkt hälsosam, men i jämförelse med andra rulltårtor är den en vinnare.

Höstlig rulltårta

4 ägg
1½ dl socker
1 dl rågmjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl kvark (kesella)
3 dl (200 g) lingon
1 banan
½ dl socker (kan minskas)
1 tsk vaniljsocker

Ägg och socker vispas och mjöl och bakpulver rörs försiktigt ner i smeten. Smeten hälls i en långpanna och gräddas i 225 grader i 5-6 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper (bestrött med havrekli eller kokos eller socker) och låt svalna. 
Vispa grädden. Skär bananen i små bitar. Rör ned kvark, bananbitar och hela lingon i gräddskummet. Söta med socker och vaniljsocker. Bred krämen över tårtan och rulla ihop. Låt den stå svalt tills den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar