söndag 21 september 2014

Look-alike

När jag såg Henrik Åberg på TV första gången på 1900 kallt blev jag mäkta imponerad av hans röst som var nästan identisk med den store Elvis.

Fastän Henrik turnerat tidigare i våra trakter har det inte passat att bevista konserterna, men igår föll alla bitar på plats. Och vilken underhållning!

Ni kronobybor som var frånvarande (och ni var ganska många) gick miste om en mäktig upplevelse med starka improvisationer, fint ackompanjemang av Thomas Enroths orkester, gitarristens superlåga bastoner och framför allt Henrik Åbergs röstresurser som helt fyllde salen och det hela avslutades med stående ovationer.

Det var så mycket bättre än jag vågat hoppas på - allt från rock'n roll till gospel, varvat med Apache och My way och lite svenskt material. Det var dragspel och ett publikvalt medley som sträckte sig från In the ghetto till Säkkijärven polkka. Magnifikt!

Ni har chansen att se och höra showen nästa veckoslut i Nykarleby och Jakobstad och i december kommer Henrik Åberg tillbaka i samband med julshowen. Men jag tycker inte om julsånger ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar