torsdag 4 september 2014

Ålderdomssymptom?

Lunchdiskussionerna återkommer då och då till frågan om vi håller på att bli gamla eller grönare eller klokare?

Idag halkade vi in på vattenfrågor. Det är nämligen högaktuellt med stadsvatten till vårt sommarstugeområde. Vi har ren en outnyttjad elstolpe på tomten så vi hade nästan kommit till ett kraftigt negativt beslut. Vi kom dock på andra tankar då man fick oss att se lite längre fram i tiden och en eventuell förhöjning av fritidsbostadens värde och kommande generationers behov och önskemål. Det betyder att vi inte kommer att ansluta oss till Karleby Vatten men delta på så sätt att det framledes är möjligt att dra en förbindelse.

Detta var en parentes. Det som vi diskuterade var de yngre generationernas ändrade vanor som inte går i enlighet med våra principer. Måste man ha dusch ute vid sommarstugan? Släng er i sjön, vetja! Elda bastu!

Vi började tänka på att vi tar vårt rena vatten för givet. Det har varit lite si och så med grundvattennivån de senaste åren. Och vi slösar med vatten till bevattningar, biltvätt med mera. Nu blir jag så där grön igen och skryter med att jag använder regnvatten både hemma och vid stugan till sådant. Och jag mår så bra av det! Det finns inget mjukare och skönare vatten att tvätta håret i än just regnvatten.

Dessutom behöver vi vardagsmotionen som kommer på köpet. Det ska vara skillnad på det normala boendets bekvämligheter och sommarbostadens. Basta!

Vacker minnesplats på södra Gotland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar