onsdag 25 december 2013

Högkultur

 

I morgon får ni inte missa julkonserten bandad i Kronoby kyrka som sänds i Yle5 klockan tre. Vi hade turen att kunna klämma oss in i kyrkan som var fullpackad av bygdens folk som ville delta i skolelevernas fina konsert där också den renommerade Mellersta Österbottens Kammarorkester medverkade.

Allt som vår duktiga musiklärare Malin Storbjörk orkestrerar blir en succé. Så även detta tillfälle. Nu hade hon god hjälp av Martina Broberg och tillsammans lockade de fram de finaste klanger ur elever från årskurs sju till gymnasiets sista klass, kryddat med gymnasieelever som tidigare gått Malins musikkurser i samarbete med Folkhögskolan.

Det var högstämt, välavvägt, trivsamt, själupplyftande och en underbar inledning på väntan på julhelgen. Tänk, att få vara med om ett sånt tillfälle! Glada och fyllda av beundran minns jag att vi vandrade hem i decembermörkret. Stolta över vad kommunens ungdomar skänkt oss.

Men nu är det bara ett aber. Vi är bjudna på kusinträff i morgon klockan tre. Vi är konservativa och har en föråldrad TV (får ofta pikar av sönerna för vår klumptv). Det är bara att hoppas på att man kan få våldgästa kusinen som är modernare ... det skulle vara så roligt att i lugn och ro få återuppliva minnet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar