måndag 4 augusti 2014

Vettigt och svettigt

Igår när det var så fruktansvärt varmt och bara svag vind tyckte vi det var bra att vi inte planerat bussresa. I stället gick vi Hälsans stig (7 km) som vred musten ur oss. Det var syrerikt i skogspartiet men längs stranden var det desto varmare och vi hamnade än en gång ute i Snäck.

I morse kom jag på att det nog är bättre att åka buss i värmen för då har man garanterad luftkonditionering. Vi styrde denna gång kosan norrut till Fårösund. Vi tog inte färjan över till Fårö utan jag nöjde mig med att räkna bilarna som åkte över, ca 30 st per resa. Bilkön sträckte sig så långt att det var en och en halv timmes väntan. Nu var jag glad över att inte vara på bilsemester med fyra små barn.

När vi kom tillbaka till stan märkte vi att luften var mycket fräschare i nordöst på grund av landvinden och vi var snabbt svettiga igen. I Visby fick vi börja ställa in oss på hemfärd och det fick vi hjälp av genom de finska resenärer som kommit hit på kryssning med Silja Europa. Det var finnar som köpte 'teetä' i konditoriet och hade svårt att reda ut det med glasskulor i stället för glassbollar, i bägare i stället för burkar, men man kan alltid ta till engelska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar