söndag 20 juli 2014

Vatten de luxe

Det känns lyxigt värre med varmvatten på stugan. Maken har investerat i en liten, eller ganska stor manick, som håller oss med lagom hett diskvatten bara Fru Sol är oss nådig.

För en vecka sen var både ingenjören och fysikern på plats och med sina kloka huvuden ihop monterade de ihop 15 rör och en vatttentank till en fungerande anläggning. Det var inte lätt eftersom beskrivningen var översatt av google misstänker jag. Man kallar väl inte en metallställning för trädstam även om man är stadsbo? På finska heter det ‘runko' i båda fallen. I den stilen fortsatte manualen och upplysande ritningar saknades.

Monteringsbeskrivningen var alltså inte till stor hjälp och man borde ha haft tillgång till minst 20 händer för att underlätta jobbet med de 15 glasrör som ska stå för uppvärmningen. Men slutet gott och glädjen var stor då vi kom hit efter två dagar och fann att vattnet värmts upp till minst 60 grader.

Lite orolig är jag för vintern. Ska vi lyckas få hela systemet så torrt att det inte fryser? Nedmontering kommer inte på fråga. Nå, vi får åtminstone njuta denna sommar och sparar lite gas också. Och regnvatten har vi, känns lite som självhushållning och verkligen miljövänligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar