lördag 26 juli 2014

Stillsamma naturupplevelser

Vid lugnt och vackert väder och då vi är i behov av ett litet program glider vi ner i kanadensaren och tar en kort utflykt runt udden. Så gjorde vi härom kvällen och såg både svan och hajar.

Svanen ansåg att vi inkräktade på reviret och lockade oss bort från den lilla kanalen där den troligtvis hade sina ungar. Först när vi återvänt till hemstranden lyfte den från vattnet och flög över skogen tillbaka till de sina.

Hajarna är bottenätande stora fiskar som bara visar stjärtfenan, troligtvis är det fråga om braxnar eller rudor, men det är spännande att tyst och försiktigt iaktta deras kvällssupe.

I stugknutarna håller vi oss med en småvessla, en groda, sorkar, möss och diverse trevliga och otrevliga insekter. Vi ser ofta havsörnen segla förbi till de enstaka måsarnas förtret. Kanadagässen har vi sluppit och änderna har starkt minskat i antal. Förr brukade bisamråttan alltid simma förbi sent på kvällen, men den lyser med sin frånvaro. Men småfiskarna hoppar och gäddorna lurar i vassen. Här kan man bara trivas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar