lördag 31 maj 2014

Spridda tankar och vyer

Ibland funderar jag över vad jag egentligen håller på med. Vem är intresserad av min vardag? Vad är ändamålet? Är jag för personlig?

Men sen tänker jag på att ordet blogg står för dagbok på webben. Visst får man skriva om sitt lilla jag i en dagbok. Om nån bryr sig om att läsa är deras sak. Ett självändamål är det också - ett bra redskap för minnet och man kan kontrollera vissa saker som hänt tidigare och är dokumenterade. Dessutom njuter jag av att skriva i små portioner och använda fantasin gällande illustrationer. Alltså fortsätter jag!

Den här veckan hade jag två resor till Vasa. I onsdags hade jag två gentlemän på skjuts för att delta i ett möte vilket uteslöt utsvävningar, men medgav intressanta diskussioner.

Igår var jag själv medpassagerare och hade ingen egen agenda utan bara två timmar att förströ mig själv under. Jag valde att uppsöka Adam & Eva (loppis) och långsamt flanera runt bland hyllorna och lyssna på diverse samtal och filosofera över det som skedde runt omkring mig. Jag ska säga att det inte är helt lätt att gå runt och låta ögonen svepa över allt som finns till salu. Man blir rejält trött i ögonen av att stirra på objekten.

Mina filosofiska funderingar kom att kretsa kring barnuppfostran. Där fanns en del småttingar som kunde ha fått lite striktare tillsägelser. Speciellt mammorna har ofta svårigheten att få rösten att faktiskt mena att nu är det stopp, nej betyder nej. Men så fanns det också en helt underbar pappa som frågade sin lilla dotter om hon vill sitta i shoppingkärran nära musiken och jamma medan han ägnade sig åt att titta på gamla kameror. Och dottern (tippar på knappt två års ålder) var uppenbart musikalisk för där satt hon en bit ifrån pappan, söt som socker och gungade på huvudet i kapp med musiken. Jag kunde inte låta bli att själv jamma lite då jag gick förbi.

Mina fynd blev två böcker - en till utedasset vid sommarstugan och en bok om Tove Jansson som jag inte kunde motstå till det fashionabla priset 1.50.


På parkeringen träffade jag till min överraskning en före detta granne med blomma och fick en fin pratstund.

Sen återstod bara nöje! Promenad genom stan, god mat på Strampen tillsammans med ingenjören, utflykt till Strömsö (igen) och Gerby. Kaffe vid nyrenoverade Tesse's, sidospår mot havet och äntligen solsken innan hemsoporna skymtade. En fin dag alltså! Ni får hänga med i bilder.

Även Vasa har sin lutande torso

Vackert utanför hovrätten

Strömsö

Vackra lila blommor utanför lusthuset

De finaste äppelblommor

En vit klematis vackrare än min!

Nya planteringskärl !?!

Man kan använda videkonst

Kolla in den fina veden i bakgrunden

De första liljekonvaljerna i naturen

Vad säger månne inredningskusinen om denna tapet?

Sol, bro och vatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar