torsdag 22 maj 2014

Byggare Bob

Jag har några utomhusdjur som jag gärna följer. Ekorren brukar ha ett bo uppe på laduvinden. Det syns inte på bilden, men man kan föreställa sig omgivningen i alla fall. Visst var det så att ekorren flyttar sina ungar under uppväxttiden och har flera bon? Det har varit lite lugnare en tid.


Sen har en liten pippi byggt bo i minstingens fågelmatningsanordning som hänger på laduväggen. Jag har inte hunnit se om det är en bofink, men äggen har blivit fler för var dag. Lite problematiskt är det då jag ska hänga ut byket för då stör jag den ruvande fågeln.

Jag försöker lugnt och snällt prata till den och gå med långsamma rörelser, men det slutar alltid med att fågeln pilar ut ur sitt konstfärdiga bo.

Nu är jag livrädd för att nån katt eller ekorren ska plundra boet. Men det är naturens gång. Jag tycker i alla fall att katten är ett rovdjur (och odjur) som inte har några naturliga fiender här. Alltid då jag ser en katt på gårdsplanen knackar jag på fönstret och om det inte hjälper så rusar jag ut och skrämmer iväg den. Lite respekt för mänskan om jag får be!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar