måndag 17 juni 2013

Miljövänligt

Ni kanske har märkt att jag i vissa fall lutar åt det miljövänliga hållet. Det kan ibland gå så långt att jag väljer att inte städa alls i stället för att använda giftiga medel. I alla fall har jag av en vän förärats för många år sen ett rengöringsmedel som jag tycker att jag hittar fler och fler användningsområden för.

Det råkar sig vara ett medel som säljs på mässor överallt i landet, men detta är faktiskt bra och drygt. Jag köpte en burk åt fysikerfröet som kanske ännu inte sett dagens ljus (alltså burken) för mina söner har ärvt sin mors städanlag.

Till saken - medlet är giftfritt och innehåller inga syror och fosfater, biologiskt nedbrytbart. Man kan använda det på krom, rostfritt stål, aluminium, silver, guld, koppar, mässing, tenn, nickel, emalj, glas, kristall, akryl, plast, behandlat trä (lackat, målat, oljat), keramik, porslin, marmor osv.

Jag har senast putsat silverskedar och rengjort vitmålade trädgårdsmöbler med gott resultat. Men jag har inte fått bort missfärgningar i toalettstolen, så begränsningar finns.

Ta en titt på Universal Stone nästa gång ni besöker en mässa. Ni har garanterat puts- och rengöringsmedel för en lång tid framöver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar