Britts minttårta
Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 msk frystorkat snabbkaffepulver
4 msk hett vatten
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
1,5 dl vispgrädde
10 After Eightbitar
0,5 tsk vaniljsocker
Garnering:
2,5 dl vispgrädde
10-12 After Eightbitar
(ev marsipanros)
Vispa ägg och socker. Tillsätt kaffepulver upplöst i hett vatten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll i en smord, bröad form (ca 24 cm i diameter) och grädda i 175 grader ca 35 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden till fyllningen och hacka mintbitarna och blanda i tillsammans med vaniljsockret. Dela kakan i tre delar och bred fyllning emellan bottnarna.
Garnera med vispad grädde och After Eight skurna i små trekanter enligt egen fantasi.
När jag väl bestämt mig för att tillaga just denna tårta till morsdagskaffet fanns det förstås inte After Eight i lokalbutiken, men den rådiga expediten tipsade om Pätkisbitar och mörk choklad med mintsmak och det blev så bra så.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar