måndag 13 maj 2013

Must do

Winter style


En av mina stora stötestenar i livet är fönstertvätt. Jag bara inte tycker! Det går för sig att virvla runt huset på  utsidan och tvätta då vatten får skvätta över marken allt efter behov. Men insidan ... det innebär så mycket annat. Gardinerna ska dammas eller bytas. Tack och lov har tiderna ändrat så man behöver inte ha vårgardiner, sommargardiner, höstgardiner, julgardiner, vintergardiner, påskgardiner och så vidare. Jag byter bara då andan faller på.

En förestående fönstertvätt tar mycket tid i anspråk av planering, självövertalning och till sist själva jobbet. Då jag var yngre hade jag mer disciplin och tvättade höst och vår. Nu börjar det dra ut till sommar och senhöst. För det mesta kör jag med ett fönster om dagen-metoden. Kanske jag vill suga på karamellen?

Jag har startat och klarat av två fönster. Det första kom sig av att jag skulle ha kaffegäster och vi skulle sitta kring matbordet. Jag bytte faktiskt också gardinerna. Sen konstaterade jag att jag borde ha hunnit med vardagsrummet också för kvällssolen belyste underbart vackert mina dammiga fönster, men de flesta satt med ryggen mot ljuset.

Sen fick jag ta till lockelser med ett nytt sängtäcke som jag kommit över för en otroligt billig slant, men som tilltalade mig i färg och mönster. Det ska vara prickigt i vår och sommar och jag har som min mor alltid varit svag för prickar. I sovrummet blev det också gardinbyte och jag bytte också ut en prydnadskudde vilket fick maken att mumla om att en kudde var lite konstig. Jag hade bara flyttat den från ett annat rum tills vidare. Jag funderar skarpt på att köpa två nya kuddfodral för att få mer variation och då kanske maken inte tycker det är konstigt längre eller...?



Summer time

... and dots

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar