söndag 26 maj 2013

I husmors frånvaro

Från måndag till lördag är Villa Tallro utan husmor. Hon åker på internationell seniordanskongress till Tammerfors för att lära sig nya danser tillsammans med seniordansare från Europa och Brasilien.

Men hur ska de tre hemmavarande familjemedlemmarna överleva? Tack och lov tar Finlands Armé hand om den yngste och lär honom överleva i skogarna kring Raseborg.

Fysikerfröet som jobbar på Snellmans i sommar lär också klara sig då han har tillgång till proteinrika köttprodukter. Det är nog till honom hoppet riktas. Han får se till att det finns mat i huset.




Sen var det blommorna. Som tur har jag väldigt lite inneväxter, men den nyinköpta hemtrevnaden blir nog hängande ledsen om den inte ser vatten på hela veckan. Det blir att introducera maken i bevattningskonsten och ringa och påminna varje gång. Dessutom kan han ta hand om dahliorna och de övervintrade utekrukväxterna ifall det inte behagar regna. Visst vill ni ha lite regn i Österbotten? Åtminstone jag kommer att få uppleva lite kallare och regnigare väder i centrala Finland.

Så var det tvättmaskin och diskmaskin. En vecka torde gå utan att smutshögen växer alltför stor men handdisken brukar ställa till det. Vågar jag sätta det momentet på ekonomisten? Låter lite farligt, men de övriga får trycka på och ge uppmaningar.

Sen vore det väl skönt att komma tillbaka till ett hus som haft besök av dammsugaren?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar