lördag 4 maj 2013

Snabb överblick

Ett utmärkt sätt att få en snabb överblick av sevärdheter i en storstad är att köpa ett dagskort till en sightseeingbuss. Vi köpte vårt Hop-on-hop-off-kort på hotellet och det berättigade till en extra dag gratis och en båttur på Donau. Sen var det bara att ta sig till en hållplats enligt kartan och inte strunta i att se på kartan som jag gjorde och följaktligen gick åt helt fel håll. Men det blev lite extra motion och det tackar vi för.

Väl inne i bussen (som ofta är en dubbeldäckare så det gäller att multiplicera och dividera om det blåser för mycket eller regnar eller är för kallt innan man väljer sittplats, om det råkar finnas lediga platser) är det bara att koppla in sig på rätt språk och suga i sig all information. Det är så mycket lättare att få infon direkt i örat än via läsning. Kanske det är örongången som lättare låter orden flöda in i tomheten? I Budapest fanns det till och med svenska på programmet. Det var bara att hålla reda på vänster och höger och svänga huvudet åt rätt håll.

Då man snällt suttit på de rundor som bjuds ut kan man åka ett varv till och hoppa av vid intressanta platser vilket vi gjorde följande dag. Problem med överfyllda bussar och väntan finns, men så är det i en storstad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar