torsdag 23 oktober 2014

Nu igen?

Visst minns ni att maken och jag var ute på missionsresa förra veckan?

När det började bli aktuellt med kommunslagningar i vårt land fick maken den tanken att vi borde tänka ännu större. Varför inte hela Norden? Vi kunde bli en stark stat i norra Europa.

Nåväl. Vi inledde vår kampanj och fick genast norrmännen med på noterna och hade hur roligt som helst då vi gjorde upp planer.

I Norge har man olja. Finland har duktiga jobbare och sisu. Svenskarna då? Nå, de är ganska bra på att prata och de kan alltid tillsätta kommittéer. Danmark kan bli parkeringsplats och potatisland. Island får bli badstuga eller tvätteri. Vi var helt klara med att vi skulle ha president. Men alla kungligheter då? Jo, mitt förslag var att vi skickar dem till Storbritannien (tillräckligt konservativt land). Efter lite eftertanke kunde dock Norges kung eller tronföljare bli Vinterkung - behövs vid Holmenkollen.

I dagens lokalblad läste jag om förslaget om förbundsstat inför Nordiska rådets möte. Roligt att det finns andra som är inne på samma linje.

Publicerar för ovanlighetens skull en bild av vår tekniska chefs look-alike enbart på grund av den norska flaggan. Det blir inte sämre av att han tyckte jag var hyggelig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar