onsdag 23 oktober 2013

Something in the air?

Jag har tyckt mig märka att folk börjar ha lite mindre tålamod med mörker, regn, kyla, vinter, halka och andra mer otrevliga aspekter av våra årstider. Själv har jag också drabbats. Vintern har inte riktigt startat, men hur ska vi orka de kommande månaderna innan vårsolen väcker oss med sitt omutbara skratt?

För att få lite hjälp själv ska jag fundera ut några tips. Kanske de hjälper nån annan också.

För det första måste vi se till att vi får tillräckligt med frisk luft och motion. Där har jag syndat det senaste året. På sommaren är jag mycket ute vid stugan, men genast vi flyttar hem blir jag en hemmakatt. Lite motion får jag nog med mina dans- och jumppatimmar, men de är inomhus. Hur långt borta är inte den tiden då jag tvingade mig ut på promenad i alla väder och temperaturer. Jag minns en julafton då det var trettio grader kallt, men efter all julmaten traskade jag modigt iväg på en promenad.

En trevlig hobby kanske får tankarna att ljusna. Man behöver inte börja knyppla eller virka pannlappar. Kolla in medborgarinstitutets utbud. Ta en tur till biblioteket. Diskutera med en god vän och hitta på nåt tillsammans.

Hur ofta har du tid att besöka grannen, vännen, släktingen? Gör små spontana besök så kanske du själv får återbesök. Strunta i hur det ser ut hemma hos dig. Be inte om ursäkt. Njut av sällskapet. Vännen har inte kommit för att socialisera med dina dammråttor!

Jag ska njuta av min andra orkidé som slagit ut sina första blommor. Tänk att de vill blomma på nytt trots min sporadiska skötsel!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar