onsdag 30 oktober 2013

Music maestro!

I mitt tredagarsjobb per vecka ingår alltid musik. När det gäller senior- och sittdans finns musiken färdig till hands. Det är bara att lära sig tolka koreografin till musiken vilket ibland sätter mitt takträknande på prov.

Men när jag ska hitta lämplig musik till gymnastikrörelserna får jag leta i min lilla skivsamling. Visst skulle det vara enkelt om man var ung och datortillvänd och kunde mixa ihop låtar utan pauser. Men jag börjar faktiskt inse att jag inte orkar lära mig det ännu här under min levnadsbana. Alltså sätter jag lite tid på att lyssna och planera i stället. Det blir sällan perfekt men det får duga. Huvudsaken vi rör på oss.

En sak som jag försöker tänka på är min målgrupp. Jag kör sällan hårdrock (har nog haft med Idolvinnaren Jay) utan väljer lite mjukare och äldre tongångar. Uppvärmningsmusiken bör dock vara taktfast och rytmisk. Gärna plockar jag också fram lokala artister och denna vecka har jag letat fram Skolmusik -95 som ortens högstadium och gymnasium så förtjänstfullt spelat in.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar