måndag 2 maj 2016

Bra dag!

Det blev en riktigt bra första maj. Från tågfönstret fick jag en inblick i storstadsbornas valborgsfirande. Det var studentmössor, picknickkorgar och firande mänskor överallt.

Fysikern och jag tog spårvagn och buss österut till Skeppsviken och påbörjade en lång vandring längs med stranden. Jag fick bekanta mig med en helt ny stadsdel bestående av höghus utsmyckade med vackra balkonger och terrasser.

Vi sökte samtidigt ett matställe. På det första stället var det fullsatt, men på den grekiska restaurangen hade vi bättre tur och fick det sista lediga bordet. Det serverades grekisk brunch med bland annat moussaka, fårkött och många andra rätter med den goda grekiska örtkryddningen. Sällan har jag ätit så smakrik mat.

Vi fortsatte promenaden och gick förbi Hertonäs badstrand, vek av längs en smal kanal i Tammelund och avslutade promenaden i Ströms båthamn. I parkerna hade jag fått njuta av vitsipporna. Kan hända det kommer en bild sen när jag är hemma...

Den sista en och en halv kilometern i stadstrafik till metrostationen i Hertonäs kändes lång. Tanten var trött, men den sista biten med 'Helsingin uusin spora' piggade upp. Och hos fysikern blev det att låna sängen, palla upp med ett par kuddar under fötterna och ta en liten tupplur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar