lördag 2 april 2016

Två dagars brådska

Jag har ont samvete igen för att jag inte skrivit på ett par dagar. Visst har det funnits tid, men prioriteringarna har varit på annat håll.

Ekonomen med sambo håller på att flytta till hemsoporna. Gårdagen tillbringades på strategiseminarium i Halso.

På tal om Halso så väcker den orten barndomsminnen. Som liten flicka gjorde min familj ofta små utflykter i närregionen. Ett par gånger åkte vi just till Halso för att se den konstgjorda sjön. Jag råkade nämna detta till två av mina partibröder. 'Menar du Patana? Men den sjön finns i Vetil!' Oj, då! tänkte jag. Har jag gått här i femtio år och levt på en lögn!? Jag var säker på att vi åkte till just Halso och kombinationen med konstgjord sjö är absolut i mitt minne. Har mina föräldrar lurat mig?

Men jag fick sova lugnt för sent på kvällen fick jag ett meddelande från den ena vännen med upplysningen att det nog finns en konstgjord sjö i Halso också. Det var väldigt snällt att ge det beskedet. Tacka vet jag uppoffrande vänner. Jag är lyckligt lottad.

Och i skrivande stund är jag på väg till SFP Kommundagen i Korsholm för att träffa fler partivänner.

Nu glömde jag nästan bort att dokumentera att jag igår kväll hade äran att skaka tass med familje- och omsorgsminister Rehula då han landade i Kronoby för en timme. Det var en trevlig och jordnära typ och vi fick precis det svar som jag väntat mig. Ingen kan säga något bestämt om vårdreformen ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar