söndag 17 april 2016

Kylåtergång

Ni kanske undrar hur det gick med kylskåpsproblemet? Det måste väl vara i varje bloggläsares tankar?

För att få closure på det avsnittet för en tid (hoppas jag) kan jag berätta att med så många duktiga män i familjen ordnar det sig alltid.

Jag rusade naturligtvis genast till datorn och började kolla på affärer med försäljning av kylskåp under påskhelgen och sedan höjd, bredd och djup. Det visade sig vara onödigt. Fysikern tyckte nog att det borde gå att reparera. Projektingenjören hade själv haft problem med sin kyl i radhuset och stått och iakttagit då reparatören gjorde det behövliga. Make och ingenjörsfrö körde iväg till barndomshemmet och fixade den akuta situationen.

Under påskhelgen började utredningen och felsökningen. Jodå, det var termostatet. Internet upplyste om att man kunde köpa nytt för dryga 50 euro, mycket billigare än en ny kyl! Dessutom är det oerhört begränsat urval av skåp med de mått vi behöver.

Strax efter påsken beställdes ett nytt termostat, men nog från en lokal firma i grannstaden för säkerhets skull. Det hämtades efter en och en halv vecka och har fått vila på köksbänken tills någon behagade påbörja och fick tid för installationen. Den avklarades på två personer idag och nu är vi på rätt köl/kyl igen i hushållet.

Det har förvisso fungerat mycket bra med den ålderdomliga barndomskylen, men då mangeln fick flytta på sig under tiden blev det rätt stökigt i hjälpköket. Men nu är det frid och fröjd - en tid ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar