Med de bästa förutsättningar satte jag i gång med att baka semlor. Det har varit så sparsmakt på sistone med brödbak och jag hade också kommit ihåg att införskaffa jäst.
Jaha, vad finns det för mjölsorter i skåpet? Inte mycket, men jag hade förstås jästbrödsmjöl som grund och hittade lite kornmjöl och havregryn. Tyvärr är alla sorters hälsosamma frön och nötter portförbjudna enligt barnalagen. För att få lite färg på semlorna slängde jag i lite spiskummin.
Visst går det snabbare om man gräddar i varmluftsugn? Jag fick in båda plåtarna, men sänkte värmen. Poäng där!
Sen gick det lite, lite fel. Jag ställde in timern, trodde jag, men tydligen inte. Jag märkte missödet i tid och kunde rädda semlorna, men de de såg ut som små mjölkstinna bröst eller bruna ägg. Hårda på ytan var de, men tack och lov helt naturligt mjuka inuti. Inga höjdare med tanke på smak, men det skyller jag på mjölsorterna. Jag efterlyser lite grovare sorter.
Hur mockarutorna blir vet jag inte ännu, men kanske de leder till ett nytt blogginlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar