torsdag 31 december 2015

Ernst är med!

Vi hade lite glögg kvar. Det fanns pepparkaksgrissini à la (au?) Ernst och ännu ett recept att testa. Vad behövdes därtill? Jo, ett par stycken gäster. Ett telefonsamtal och det var fixat.

Ernst bidrog denna gång med ädelostbakelser som innehöll dadlar, valnötter och blåmögelost. Allt bäddades in i den goda smördegen som tryckts ut i form. Här var jag tvungen att förkasta muffinsformarna av papper. De var inte tillräckligt stadiga. Jag tog till mammas plåtformar och det fungerade bättre. Lite svårt var det att få ut pajerna, men man kunde använda sked. När de kallnat märkte jag att det gick lätt att lossa dem.

Allt detta plus lite ost, frukt och vin samt intressanta diskussioner ledde till en givande kväll.

Tack, Ernst, för inspirationen!


Egentligen skulle inte hörnen vikas in, men jag tyckte det blev bättre så eftersom formarna var för små


2 kommentarer:

  1. Vi fick också avnjuta glöggtilltugg enligt samma recept på nyårsaftonen, jättegoda. Gott nytt år 2016 till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så enkelt då Ernst tänker för en och man inte behöver leta andra recept. Ha ett fint år 2016!

      Radera