söndag 6 december 2015

Inspiration

Det blev inte riktigt som planerat med städningen häromdagen. Jag började nog i ett rum, men plötsligt var jag i ett annat och i ett tredje och slutresultatet blev att jag röjde bland en massa papper som har en förmåga att samlas på det långa arbetsbordet i hjälpköket.

Under den proceduren hittade jag ett recept med sillröra på Malaxlimpa. Nu råkade det sig att vi blev sugna på något småsalt. Kylskåpet gapade nästan tomt, men både sill, anjovis och gravad lax fanns.

Jag visste också att någon rödlök borde finnas bland årets skörd. Crème fraiche var också en ingrediens, likaså fänkål eller dill.

Sist och slutligen blandade jag ihop en röra som inte innehöll många ingredienser i ursprungsreceptet, endast crème fraiche och rödlök. I stället för limpa valde jag Sundby hembageris fullkornsformfranska, sillen ratades till förmån för lax, gräddfil fanns inte så jag tog vanlig grädde. Jag kryddade med lite citronsaft, pepparblandning och torkad dill. 

Brödet rostades och röran breddes på. Mums, gott var det!

Vad lär vi oss härav? Jo, man behöver bara få den lilla puffen och så händer det ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar