torsdag 25 juni 2015

Rätt med birätt

Jag skulle ha sittdanskoreografiträff och behövde något smått och salt och sött att bjuda på - helst glutenfritt och laktosfattigt.

Tacka vet jag Google! Jag behövde recept på en glutenfri pajdeg (utan mjöl) och fastnade för ett förslag baserat på kikärter. Receptet önskade också mandelmjöl och jag hade en hel påse som jag ännu inte öppnat - trodde jag...

Det visade sig vara kokosmjöl och jag var lite osäker på om det skulle ge en oönskad sötma i pajdegen så jag grävde vidare i skafferiet och hittade lite hasselnötspulver. Jag mixade och gräddade pajskalet dan före för att lite ha förberett (och kollat om det blev till nåt).

Det blev en hel del rester efter midsommarhelgen, främst ostar och visst fanns det en liten bit broccoli också - trodde jag ...

Men jag hittade ingen broccoli och tittade i frysen och där fanns det! Jag gick en stund och grunnade på den försvunna broccolin ännu och nästa gång jag öppnade grönsaksfacket så fanns den plötsligt där. Den hade bara visat stjärten (stjälken) åt mig och jag hade missat den. In i frysen med de ännu otinade bitarna.

Jag preparerade pajen så långt att jag kunde grädda den innan gästerna anlände och således servera den helt nygräddad, varm och fräsch. Förutom broccolin tillsatte jag räkor, massor av dill och ägg-gräddmjölk-riven ostblandningen samt toppade med lite blåmögelost. Om jag får säga det själv var jag riktigt nöjd med smaken och kikärt-och bönblandningen i pajskalet var riktigt ok.

För att inte trötta ut er berättar jag inte om de andra sorterna jag bjöd på, men på plussidan fick jag en god sallad av resterna då jag fixade det övriga och som pricken över i:et en klick den kalla grillsåsen från midsommaren.

Får det lov att smaka?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar