måndag 24 augusti 2015

Problemlösning på låg nivå

Lilla husmor har igen kommit på en genialisk lösning för att förenkla vardagssysslorna.

Jag stod och hängde de evinnerliga svarta strumporna som trots försök till hopparning innan de sätts i smutskorgen och tvättmaskin vill vara otrogna. Jag måste faktiskt ge en eloge till de som får njuta av den här tvättjänsten att de lyckats anamma mina förmaningar riktigt bra.

Nåväl, tvättmajan tycker att strumporna ska få dansa hejvilt i samband med tvättningen och byta partner i stället för att hållas med den där samma vanliga. Det innebär att jag har ett fasligt sjå med att försöka gifta ihop dem igen.

Där sitter jag på kvällen och jämför resårer, kollar färgnyansen och försöker mitt bästa. Det har medfört att jag har en korg med udda strumpor som får hoppas på att hitta en maka i nästa giv ('saku').

Medan jag där stod och filosoferade kom jag på att jag kan hänga strumporna i tåspetsen och inte i resårdelen. Jag har ibland tvekat över vilket sätt som ser trevligast ut och landat på resårhänget.

Men om jag låter resåren hänga nedåt kan jag eventuellt få ihop några par bara genom att låta ögat svepa över resårerna då jag plockar ner strumporna efter torkning. Synd bara att jag hade så bråttom senast så det är inte ännu testat.

Borde jag söka patent på min idé? Kanske inte ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar