söndag 23 augusti 2015

Båtfärd

Min tablett behagade inte anlända med packningen till sommarstugan. Den ville antagligen inte susa iväg på diverse kalas och marknader utan stannade lugnt på pallen under arbetsbordet i fredags.

Det var en del annat som också vägrade följa med. Maken hade sett fram mot en båtfärd då nu sommaren äntligen gjort sitt intåg.

Jag bryggde kaffe, fixade smörgåsar och sötebröd och packade ner allt i frysväskan. Lite varmare kläder fick åka ner i en tygväska och böcker ifall man tröttnade på att beundra vyerna och båtarna.

Vi valde att åka till Braxberget, Pirilö innan vi ankrade för första pausen. Det var fin utsikt över det nya bostadsområdet på Killingholmen och jag dukade fram ...

Hoppsan, var fanns kaffekannan? Inte i frysväskan åtminstone. Efter att ha kollat i alla väskor var det bara att konstatera att kannan säkert stod i tryggt förvar i på köksbänken i stugan. Vattenflaskorna räddade oss, men hur gott är det med vatten och bröd?

Som tur är var det två lyckliga och milda själar som befann sig i båten. Det här blir något att komma ihåg i framtiden.

Vi fortsatte till Toms sund och beskådade Guldkusten innan vi styrde till Hästgrundsslussen och ut på havet. Nåja, vi tog nog det invanda spåret mot Köpmanholmen, men svängde av på Kackusfjärden mot Gertrudsslussen. Före det hade vi ännu en matpaus - med vatten som dryck.

Glada och belåtna anlöpte vi hemhamnen, hämtade kaffekannan och satt i allsköns ro och njöt av den försenade kaffetåren ...


4 kommentarer:

  1. Hej !
    Vi var också ute med vår lilla farkost i lördags. Vi höll utkik vid ert sommarparadis, men där var det lugnt och stilla. Alltså fortsatte vi till " vår" släta sten i vassen. Där intog vi vårt kaffe ( vi hade termosen med !!! ). Det var en fin dag för båtfärder. B

    SvaraRadera
  2. Vi tycks alltid glida förbi varann. Jag tror aldrig jag varit vid stugan då ni paddlat förbi. Men ni är alltid välkomna upp och är vi inte hemma har ni fritt tillträde till kaffebord, vilstolar och utedass. Regnar det kan man kolla lusthuset eller glashuset.

    SvaraRadera
  3. Tack för din gästfrihet ! Men är det trevliga värdfolket inte hemma är det nog mycket som fattas.....
    Ps . Ser att du har mycket på gång som vanligt. Önskar dig en fin höst! B
    ....

    SvaraRadera
  4. Tack det samma.
    Jovisst är det lite mycket just nu, men en hel del är på lärdomens och nöjeskontot. Det är intressant att träffa riksdagsmän och diskutera frukters vara och inte vara i sallader, att besöka internationellt stora företag, att få se en jaktförenings rostfria torn som kastar ut lerduvor och som knappt har sin like i Europa, att bli bjuden på Fazers chokladkarameller etc.

    SvaraRadera