lördag 14 mars 2015

Busshoppning

Dagen har varit lite svalare än igår, men solen tittade fram några minuter.

Vi började dagen med att leta frukost, le petit dejeuner. Igår hade vi fått leta oss fördärvade för att hitta en liten livsmedelsbutik, men voila, då vi gick åt andra hållet hittade vi en strax, men nu behövde vi ingen. En äkta fransk frukost fann vi också bestående av cafe au lait, grapejuice, rostad halv baguette, croissant och lite marmelad för min del.

Nu var vi mogna för att leta upp L'Open Tour och bonga Paris sevärdheter by bus. Det visade sig vara aningen svårt att hitta en hållplats för skyltarna var små. Det betydde att vi fick promenera runt i Louvrens omgivningar, genom Tuileries trädgårdar till Place de la Concorde. Där lyckades det!

Vi hann åka alla linjer nästan i sin helhet och i morgon ska vi använda vår biljett till att ta oss till de platser som intresserar mest.

Dagens höjdpunkt var omgivningarna kring Sacre Coeur. Eiffeltornet imponerar till sitt yttre, men jag har ingen lust att beblanda mig med turistströmmen och bege mig uppför trapporna.

Ett litet, eller egentligen stort om man beaktar omfånget, var det franska finansministeriet. Tanten i mina öron upplyste om att mer än 7000 mänskor arbetar där. Tänk, mer än det finns invånare i min hemkommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar