lördag 28 mars 2015

Axplock

Vad händer i Helsingfors?

Jo, man åker spårvagn och inhandlar den nödvändiga - det blev svart den här gången. När man nu går på Bulevarden kan man windowshoppa och eftersom det inte är läge för kaffe och läckerheter går man snällt förbi Ekbergs, men tar ett foto av det påskprydda skyltfönstret.

Man går vidare och korsar en liten park - inga blommor! Man kanske tar av vid Georgsgatan och hamnar rakt på shoppinggallerian Forum. Om man är på jakt efter en sval och dansant övre del viker man in i några affärer, hittar två lämpliga och uppsöker provrummet. Båda plaggen klär en skönhet och det blir en tyst överläggning där plus och minus hoppeligen inte tar ut varann. Fula ärmhål - eller egentligen är det armhålorna som är fula tack vare två kirurger -  vinner över en längre blus som tyvärr framhäver putmage och pöslår!

När man går ut ur butiken fastnar ögonen på en lång och stilig man. Känner jag nån i Helsingfors? Blickar möts och igenkännande är ett faktum - en ålänning är i stan! Stora kramen och iväg för att få kontakt med dansväninnan för en asiatisk lunch.

Sen kan man tillbringa några timmar med svåra danser och avklara ett möte som ger ansvarsfrihet. Men det största av allt är att få hålla i SFVs bildningsmedalj som kommit en seniordansledare till godo helt välförtjänt och just tack vare hennes insats för seniordansen i Finland. Helsingforsdamen har dessutom tillbringat krigsåren i min hemkommun. Det firas med champagne.

Det smått regniga vädret firas tillsammans med fysiker och pizza på Da Vinci ackompanjerat till ett skådespel då fyra män och två presenningar hissas upp till taket på Forumhuset. Egentligen kunde vi också fira att fysikern fått grönt ljus (och det var väldigt grönt) för sin kandidatuppsats.

När jag vill återgå till Forum för att besöka Muminshoppen får jag uppleva ett gäng autografskrivande Nightwishstjärnor och lyssna till deras musik från högtalarna. För oss räcker det med att se på dem von oben.

Om man är i Helsingfors kan man med fördel bänka sig framför dumburken och somna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar