fredag 18 mars 2016

Lycklig!

Jag vill idag påminna mig själv om hur lycklig jag är.

Mitt liv kan funktionellt delas in i tre olika delar för tillfället. Närmast hjärtat kommer familjelivet med allt vad det innebär. Relationerna betyder mest för den känslosamma Fisk jag är. Jag försöker hålla god kontakt till sönerna utanför hemmet och blandar mig helt naturligt i det mesta utan tillfrågan.

Min yrkeskarriär blev inte enligt planerna i barndomen, men jag känner att jag även här ramlat rätt. Det känns nyttigt att få folk att röra på sig till musik. Just nu är jag på väg till Helsingfors igen för att delta i Finlands Seniordansförbunds vårmöte. Det ger också ett mervärde att delta i förbundsverksamhet.

Som sista bit i paletten har jag tills vidare också politiken eller samhällsansvaret vilket mer berättar varför jag engagerat mig i denna mångfacetterade verksamhet. Men man lär sig även där otroligt mycket. Jag har lärt mig acceptera andras åsikter utan att ge upp min egen. Eftersom jag ser på mig själv som en empatisk person har jag lätt för att tänka mig in i andras situationer och förstå deras agenda. Att bli en riktig partipolitiker är dock främmande. Det passar andra bättre och det anser jag vara klokt av mig att inse.

Det känns riktigt bra att tänka över sitt liv och känna lycka och tillfredsställelse. Inte klaga, vara sur och missnöjd, det är inte så livet ska levas. Nej, tacksamhet, ödmjukhet, omtanke och kärlek till nästan - det är livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar