måndag 14 mars 2016

Kulturens vagga

Tidigt i morse tog vi flyget från Vanda och efter mellanlandning och byte var vi framme på eftermiddagen på Atens flygplats. På vägen till centrum med expressbussen försökte jag lära mig de grekiska bokstäverna genom att läsa skyltar. När jag trodde att jag nästan hade det på klart började de använda små bokstäver och då var det kört igen.

Bussen lastade av oss vid Syntagma square och därifrån hade vi ungefär en kilometer till hotellet. En station med metro eller promenad? Nå, det var vackert väder och nitton grader varmt och i sällskap med en van kartläsare (=jag) blev det ett snabbt och enkelt val. Ännu enklare skulle det ha varit om de arma kartritarna hade haft förstånd att placera det grekiska parlamentet med fronten åt samma håll som i verkligheten. Min inbyggda väderstrecksklocka sade att vi skulle gå åt ett håll, men utgående från kartan och byggnaden skulle vi 90 grader åt höger. När jag äntligen fick gatunamnen uttydda struntade jag i parlamentet och fortsatte orienteringen och plötsligt såg jag hotellet inramat av apelsintunga träd.

Det blev inte sämre av att vi hade vårt rum på högsta våningen med en stor takterrass där vi ser toppen av Akropolis. Det enda rummet i hotellet som har den utsikten. Det var nog en god idé att boka rum i den gamla stadsdelen Plaka för här är hur mysigt som helst. Tyvärr utlovas regn i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar