torsdag 1 mars 2018

Kalevaladagen

Än en gång fick jag uppleva att Finland flaggade för mig! Jag vaknade upp till en kall morgon - minus 28 grader den 28 februari. Det är det som är speciellt med just februari månad. Det är kallt på nätterna, men på dagen stiger temperaturen åtskilliga grader på grund av det härliga solskenet. Men visst kunde morgonen starta från max 10 grader ...

Jag hade på förhand faktiskt undanbett mig kaffe på sängen. Det var något! Jag brukar alltid kräva kungligt behandlande på min födelsedag och på morsdagen. Men man kan ändra sig. Jag tyckte det skulle vara skönt att ligga och dra mig en halvtimme extra. Men skulle det ha varit veckoslut skulle jag säkert ha fordrat en annan service.

I år firar jag min femtionionde årsdag och det känns lite fascinerande med siffrorna. Som tidigare noterat talet 28 och nu talet 59 eftersom jag är född nittonhundrafemtionio. Once in a lifetime, alltså.

Jag måste medge att jag egentligen fick "bakelse" på säng. Maken behagade skämta med mig och hade skivat vindruvor på Mariekex. Det är ett stående skämt att bjuda på just Mariekex i alla väder. Nå, jag muttrade sömnigt att han skulle placera fatet på sänghyllan, men nog var det riktigt gott att sedan avsluta frukosten med mina bakelser.

Vad bekommer min icke-favorit Facebook så hade jag ännu en gång kontrollerat att jag hade låst mitt födelsedatum och ingen skulle få det i sitt flöde, men ser ni släkten ...

Två av mina kusiner på mödernet hade skickat gratulationer på min tidslinje, så det var slut på hemligheterna med en gång. Nästa år ska jag tipsa dem om att använda WattsApp eller sms.

Förärades vackra rosor från Jeppis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar