måndag 7 augusti 2017

Sydösterbotten

Det var dags för en kort semesterresa. Små dagsetapper har vi gjort som Monäs och Kantlax samt Lappajärvi runt, men nu skulle det övernattas.

Sydösterbotten och speciellt Kristinestad lockar och vi beställde rum på Hotel Alma, en f.d. brandstation, där jag övernattat tidigare i gymnastikens tecken. Ena gången hade man till och med bokat en svit med bastu och veranda.

Nu slog vi till med Tornsviten som hade sovrum och badrum på andra våningen och en trappa upp fanns salongen. Båda rummen hade fransk balkong.

Men före detta hade vi kört kustvägen från Vasa till Närpes, vandrar på Vargberget och hittat både blåbär och lite gula kantareller. Det har jag inte gjort tidigare och postade på Instagram och frågade om det faktiskt var kantareller. Jovisst, men man skulle inte torka dem utan förvälla. Nå, hur gör man detta på ett hotellrum?

Jo, man improviserar. En vattenkokare och några muggar fanns, men ingen svampkniv med borste. Det fanns ingen på K-market heller och övriga affärer var stängda. Men bullapenslar fanns och i bilen fanns en fällkniv. De rensade svampstackarna placerades i två muggar och kokande vatten hälldes över. Senare hälldes vattnet bort och svamparna fick gå till vila i smörgåslådan och sen in i barskåpet.

Vi får se om de går att använda när vi kommer hem. Luktsinnet får avgöra.

Nu har vi gjort Citta slow-staden Kristinestad genom att besöka den gamla 1700-tals kyrkan Ulrika Eleonora och Kattpiskargränden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar