söndag 13 augusti 2017

Dag två

Om jag skulle samla mina tankar och berätta om den andra dagen i Sydösterbotten.

Lite motion och lite arkitektur skulle ingå i programmet. Men först var det frukost på Crazy Cat. Vi hann faktiskt besöka den restaurangen tre gånger.

När vi väl var startklara hade det börjat regna, men vi tog en tur på andra sidan stranden och beundrade de mäktiga hus som byggts där.

Sen var det dags för Lappfjärds ståtliga, stora kyrka. Jag har aldrig varit därinne förr, men det var en upplevelse. Tänk, att man blivit så gammal att man uppmärksammar kyrkobyggnaderna!

Motionspasset avklarades kring skidspåret vid Bötombergen. Vi försökte hitta naturstigen, men märkningen var betydligt sämre än på Vargberget. Men motion fick vi och vi åt både blåbär, smultron och några enstaka aningen omogna åkerbär.

Efter motionen åkte vi några kilometer upp till ett annat Vargberg där Finlands största grotta finns, 400-500 kvadratmeter stod det på skylten. Vi fick en stenig promenad upp till den stängda grottan. Man kände sig jämförelsevis ung då man tänkte på de mänskor som eventuellt bott på platsen. Och ingen skulle ha fått mig att kravla ner i grottan! Cellskräcken skulle ha infunnit sig omedelbart. Men blåbär fanns i massor.

En tur till Kilen och Sideby blev de sista målen, sen var det slut på Österbotten och bäst att återvända hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar