fredag 8 juli 2016

Vädrets makter

Det dåliga vädret håller i sig. Garnet till min stickning är slut, men böcker finns.

Jag har också konstaterat att dessa regniga stugdagar är sådana man inte minns. I stället är det utflykterna och upplevelserna som ihågkoms. Därför är jag tacksam för att vi trotsade småregnet i onsdags och njöt av viskonserten vid Strandis. Inte att förglömma den smörstekta siken och desserten i väntan på Thomas Enroth med kompani. Och de levererade!

Vem kan motstå Frida Anderssons väna stämma till eget gitarrackompanjemang och Erik André Hvidstens kraftfulla tolkningar av finlandssvenska visor och Finlandiahymnen? Den sistnämnda ska definitivt inte vara vår nya nationalsång. Den är nog mer lämpad för för större röster.

Thomas Lundin kan det här med snacket, Helen Nybergs sång har jag tyckt om ända sen countrytiden och det följsamma ackompanjemanget sköttes superbt av Enroth och basisten Måns Aldén. En oförglömlig kväll!

Gårdagens utfärd till Vasa blev vädermässigt inte riktigt vad Meterologiska institutet lovat, men visst smakade maten vid Seglis lika bra inomhus och Strömsö var lika intressant fastän paraplyerna var uppspända några minuter.

Och man behöver inte åka riksåttan hela vägen. Man kan vända in via Vassor och Oxkangar och ta vägen genom Munsala och Nykarleby för att komma direkt på Strandvägen till Öja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar