torsdag 28 juli 2016

Nya platser

Om ni trodde att huset var i skick efter den lilla renoveringen så misstog ni er stort. Jovisst, möblerna är på plats, men de där tavlorna och alla papper, mappar och dylikt ...

Det kändes riktigt skönt att bara lämna allt åt sitt öde och flytta ut till sommarstugan för en månad, men nu ...

Nu vet jag inte riktigt var jag ska börja. Ute eller inne? Taveluppsättning, arkivering, revidering, bortslumpning, förflyttning? Listan kan bli hur lång som helst.

Jag tar det smått, låter inspirationen flöda, dödar flugor, sköter matlagning, yr iväg till stugan på kvällen, plockar inte bär - ännu.

Innan semestern blev åtminstone ett ganska stort projekt avklarat - nämligen mina Kalevalatallrikar/tavlor. Det är kanske fjärde gången jag spikar upp dem och jag kan lova det är jobbigt. Att försöka få lagom mycket mellanrum på grund av lite olika upphängningssystem uppbådar hela min matematiska intelligens. Att dessutom tänka till och planera hur jag vill ha dem är bara början. Jag äger nämligen hela samlingen från år 1976 till 1999. Är man född på Kalevaladagen så är man!

Men som vanligt kom jag på en strålande idé. I nuvarande bostad har tavlorna hittills fått bo i matvrån, men inte längre. Jag är inte helt nöjd med färgen på arbetsrummets väggar fastän jag valt den själv, men ser ni nu råkar Arabiatavlorna uppvisa en liknande gulbrungrön färgnyans och saken var biff. Ja, inte riktigt, de skulle upp också. Men sent en kväll i juni satte jag i gång och mätte och prickade och spikade och hängde upp.

Jag är faktiskt riktigt nöjd och belåten!


Kom ihåg att färgerna på bilden ljuger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar