lördag 9 mars 2019

Lite kul

En kväll när vi åt middag på en restaurang i Málaga fick vi en angenäm och mättande avslutning. Vi började med friterad fisk och skaldjur. Jag försökte lista ut vilken sorts fisk det var och kände nog igen torskbitarna, men de övriga var svåra att klura ut. Inte blev det lättare då jag bad servitören om hjälp, men gott var det!

Vi satt i allsköns ro och gottade oss åt huvudrätten och vinet. Vid bordet intill hörde vi norska och passade på att kommunicera lite med dem innan de avlägsnade sig. Vi tyckte bland annat att de kunde spara lite medaljer åt oss i skid-VM.

Eftersom vi var lagom mätta beslöt vi att avstå från dessert. Men då började cirkusen. Möjligen var det ägaren som kommit i tjänst och ville förgylla vår kväll, för plötsligt serverades vi varsin Bailey´s-smakande drink och en liten glasskonfekt.

När drinkarna var slut dök det upp en vaniljsmakande efterrätt. Vi var faktiskt mätta, men åt snällt upp. När den kostymklädde och endast spansktalande gentlemannen såg att vi hade tömt fatet förstod vi att han var på vippen att erbjuda oss ännu mer "on the house", så jag fick bråttom att begära notan.

Det blev en kväll att minnas och skratta åt ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar