torsdag 7 mars 2019

Kuriosa på resan

Det är svårt att bli gammal då minnet sviker. Under resan hände små saker som jag överförde till mapp Kuriosa och som senare kunde bli ett blogginlägg. Nu är det dags, men få se om jag kommer ihåg något ...?

Åtminstone en sak minns jag. Det hände sig under en förmiddagspromenad att maken plötsligt blev så hungrig att benen nästan vek sig under honom. Jag tittade på andra sida strandpromenaden och såg ett inte alltför inbjudande ställe. Men situationen var akut, så vi slank över gatan.

Det verkade lite tveksamt om det fanns någon form av lunch. Ingen liten meny fanns, men damen lyfte fram två stora tavlor som vi fick försöka bena ut innehållet på.

Vi chansade och maken fick en hamburgermåltid och jag fick en helt ok lunch med stekt fisk. En man som kanske hörde till personalen ville veta varifrån vi kom och när vi berättade undrade han hur många mänskor det bor i Finland. Svaret fem och en halv miljoner fick honom att relatera till sin egen hemstad Paris med lika många invånare. Han tyckte dock vädret var bättre i Málaga. Jag yttrade några fraser på franska och imponerade på honom.

Under tiden vi åt blickade jag ut mot gatan och fick se ett bekant ansikte som vändes mot restaurangen utan att dock möta min blick. Jag var 98 % säker på att det var en kontroversiell politiker från Nykarleby. Världen är liten!

En annan restauranghändelse kommer jag också ihåg, men det tar vi en annan dag ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar